Flamenco

Kristin Sønju
Kristin Sønju

«Olé!..»

Tribal Camp Oslo 2011 workshop.
Time: Sunday 25 September 10:00-12:30 and 13:30-16:00 (5 hours with 1 hour lunch break)
Location: Studio Orient, Arbeidergata 4, Oslo
Instructor: Kristin Sønju
Price: NOK 600,-
Registration: mail@tribaltroopers.com

Flamenco is a very powerful dance form. The dance expression may vary from the intense calm of the passionate and explosive. The feet are used as a percussion instrument. Those who are familiar with American Tribal Style will recognize the strong arm postures, floreos and spins. Flamenco is in itself a fascinating dance form, and the style can be very inspiring for both tribal and belly dance enthusiasts.

This workshop is an introduction to flamenco. There are different flamenco styles, also called Palos. We will focus on Tangos (not to be confused with Argentine Tango), which traditionally has a playful and flirty expression with four beats per measure.

We will learn about the background, music, rhythm awareness, hand clapping, posture, arms, dance technique and combinations of steps. Along the way we use this to build a choreography.

Remember to bring a wide skirt (or pants) and shoes with a solid whole, or flamenco shoes if you have it.

If you find this workshop interesting, you might also like:

About Kristin

Kristin Sønju from Stavanger has a broad dance background, from ballet and ballroom to hip-hop and salsa, but she has fallen in love with belly dance and flamenco. She has taught for 12 years at home and abroad. Kristin started Habibi Bellydance Centre in Stavanger in 1999 and has over the years contributed to the development of oriental dance in the Stavanger area, including the Oriental Bellydance Festival Stavanger.

Kristin has studied in Egypt and the United States. She was the first in Norway to study with FatChanceBellyDance in California. There was something about the power of tribal that caught her attention, something she has developed further through studies in flamenco, both in Norway and Spain.

Moer on Tangos

http://www.esflamenco.com/palos/entangos.html

Video

Belen Maya Sofia performs Tangos

NORWEGIAN:

«Olé!..»

Flamenco er en meget kraftfull og estetisk danseform. Dansens uttrykk kan variere fra det intenst rolige til det lidenskapelige og eksplosive. Beina brukes som et perkusjonsinstrument i dansen, følgelig har flamencosko spikerslag i helen og frem på tåen for å forsterke lyden. De som er vant med American Tribal Style vil kjenne igjen mye av de sterke armpositurene, samt hender og snurrer. Flamenco er i seg selv en fasinerende og givende danseform, og stilen kan være meget inspirerende for både tribal- og magedansentusiaster.

Dette kurset blir en introduksjon i flamenco. Det er mange stilarter, også kalt palos, innen flamenco. Vi skal fokusere på Tangos (som ikke må forveksles med argentinsk tango) som tradisjonelt har en leken og flørtende uttrykksform med fire slag i takten.

Vi vil gå gjennom litt om flamencoens bakgrunn, musikk, rytmeforståelse, klapping, holdning, armbruk, danseteknikk og trinnkombinasjoner. Underveis bruker vi dette som byggesteiner til en koreografi. Husk å ta med et vidt skjørt (evt. treningsbukser) og sko med en solid hel, eller flamenco-sko hvis du har det.

Hvis du synes dette kurset er interessant, vil du også like:

Om Kristin

Kristin Sønju har en bred bakgrunn innen dans, fra ballett og ballroom til hip-hop og salsa, men den store kjærligheten har falt på magedans og flamenco. Det er første gangen Kristin holder kurs i Oslo, så gå ikke glipp av denne fantastiske muligheten!

Hun har undervist i 12 år i inn- og utland, og er opptatt av at den enkelte skal bli sett, mestre, le og la seg inspirere. Kristin startet opp Habibi Magedanssenter i Stavanger i 1999 og har i en årrekke bidratt til å utvikle den orientalske dansen i Stavanger-området, blant annet gjennom Orientalsk Magedansfestival Stavanger. Kristin vært på uttallige studieturer til Egypt og USA. Hun var den første i Norge til å studere hos FatChanceBellyDance i California. Det var noe med kraften i tribal som fenget henne, noe hun har utviklet ytterligere gjennom å studere flamenco både i Norge og i Spania.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s