Bhangra

Tribal Camp Oslo 2010 workshop.

Time: Saturday 11 September 12:00-15:00
Place: Studio Orient, Arbeidergata 4, Oslo
Teacher: Nirmel Mahe
Price: NOK 350,-

Register for this workshop on mail@tribaltroopers.com

Bhangra is a very popular party dance and is used extensively in Bollywood movies. Bhangra is a folk dance originating from Punjab in India. Bhangra was danced at harvest festival known as Vaisakhi by the peasants. The dance is energetic, and some movements are reminiscent of bouncing. Bhangra music has characteristic drum beats, and the rhythm varies. Bhangra is danced by both men and women in groups or individually.

During the workshop we’ll go through Banghra technique and learn a short choreography. Participants should wear workout clothes and bring 2 towels for each hand to be used in the dance.

Nirmel is of Indian origin and has danced both Bollywood and Bhangra from a young age. In 2002 she started studying belly dance, and today she teaches at Studio Orient and in Drammen. She won the Norwegian belly dance competition Oriental Dancer of the Year in 2007.

See the full schedule for Tribal Camp Oslo 2010 »

External link: Nirmel Mahe’s website »

Norwegian

Bhangra er veldig populær festdans og blir brukt mye i Bollywood filmer. Bhangra er en folkedans som stammer fra Punjab i India. Bhangra ble danset av bønder til innhøstingsfestivalen kjent som Vaisakhi. Dansen er energisk, og noen bevegelser minner om hinking. Man danser til Bhangra-musikk med de karakteristiske trommeslagene, og rytmen kan variere. Bhangra blir danset både av menn og kvinner i grupper eller individuelt.

Under workshopen går vi gjennom Banghra teknikk og lære en kort koreografi.  Deltagerne kan ha på seg treningsklær og ha med seg 2 tørkler for å ha i hver hånd som vi bruker til dansen.

Nirmel er av indisk opprinnelse og har danset både Bollywood og Bhangra fra ung alder. I 2002 startet hun å studere magedans, og i dag underviser hun på Studio Orient og i Drammen. Hun vant magedanskonkurransen Oriental Dancer of the Year i 2007.

Se hele timeplanen for Tribal Camp Oslo 2010 »

Ekstern lenke: Nirmel Mahes nettside »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s