Roman, Turkish Gypsy Dance

Tribal Camp Oslo 2010 workshop.

Time: Friday 10 September 17:30-20:30
Place: Studio Orient, Arbeidergata 4, Oslo
Teacher: Shireen
Price: NOK 350,-

Register for this workshop on mail@tribaltroopers.com

Roman is the dance of the Turkish gypsies. What is so special about this dance is that the rhythm is 9/8 rythm! During the workshop we review basic steps and variations of these and put it all together into a choreography. In Roman the different movements mean different things, and as you put the moves together you create a story.
We will go through a whole choreography. Because Roman is so different from the standard western 4/4 rhythm, this is just as challenging for beginners as more advanced dancers – the level is therefore open. Bring a long skirt to class.

Shireen is half Turkish and half Norwegian of origin and has danced all her life. In 1999 she studying belly dance. In the recent years she has studied several dance styles, as Turkish Roman gypsy dance. She teaches weekly classes at all levels and performs at two restaurants in Oslo every Friday and Saturday.

She is known for her amazing charisma and relaxed, playful and catchy style. She also has a show group that explore the different opportunities in belly dance in combination with humor. With long experience in ballet, she uses a lot of time on posture and arms. Recently she became editor of the magazine «Al Farah» published by the Norwegian belly dance association.

See the full schedule for Tribal Camp Oslo 2010 »

External links: Shireen’s website (Norwegian),
Shireen on YouTube

Norwegian

Roman er dansen til de tyrkiske sigøynerne. Det spesielle med denne dansen, er at rytmen er i 9/8-takt, så her gjelder det å holde tunga rett i munnen! På kurset gjennomgår vi grunntrinnene, gjør variasjoner av disse, og setter det hele sammen til en koreografi. Det morsomme med roman er at bevegelsene hele tiden forteller noe, og etterhvert som man setter disse bevegelsene sammen, dannes en historie.
Koreografien dere skal lære ble danset på forrige Balkan Beat Party på Parkteateret. I og med at roman er så ulikt vanlig vestlig 4/4-takt, blir dette like utfordrende for nye som drevne dansere – nivået er derfor åpent. Ta med et langt skjørt til klassen.

Shireen er halvt tyrkisk og har danset hele livet. I 1999 begynte hun med magedans. De senere årene har hun studet flere stilarter, blan annet tyrkisk sigøynerdans. Ukentlig underviser hun på alle nivåer, og hun er å se på to restauranter i Oslo hver fredag og lørdag.

Hun er kjent for sin fantastiske utstråling og avslappede, lekne og fengende stil. Hun har også en egen showgruppe som stadig utfordrer mulighetene innenfor magedans i kombinasjon med humor. Med lang erfaring innenfor ballet, bruker hun mye tid på holdning og armer. Nylig ble hun redaktør i den norske magedansforeningen Al Farahs medlemsblad.

Se hele timeplanen for Tribal Camp Oslo 2010 »

Eksterne lenker: Shireens nettside, Shireen på YouTube

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s