Fast American Tribal Style bellydance

Jenny Lovise Staurset
Jenny Lovise Staurset

«Follow the leader..»

Tribal Camp Oslo 2011 workshop.
Time: Friday 23 September 18:00-21:00
Location: Studio Orient, Arbeidergata 4, Oslo
Instructor: Jenny Lovise Staurset
Price: NOK 350,-
Registration: mail@tribaltroopers.com

Introduction to the fast steps for American Tribal Style belly dance with Jenny, one of the tribal pioneers in Norway. ATS is a group dance in which dancers improvise based on a set of visual signs that are part of the dance. This is demanding for the dancers with fast ATS, and exciting and energizing to see the public. This innovative and multi-cultural form of belly dance uses traditional folkloric dance elements from North Africa, Spain and India.

In this course you will learn the basic movements of FatChanceBellyDance and several unique steps developed by Tribal Troopers. You will learn to improvise in groups, and many fine steps that are based on the shimmy, hip drops, arabic and circles. The music are varied, from across North Africa to Bollywood. You don’t have to play zills.

If you find this workshop interesting, you might also like:

About Jenny

Jenny has studied belly dance since 1996 and went to her first courses in American Tribal Style (ATS) with Ulla Mark Edenmark from Sweden in 2002. Jenny has studied with Carolena Nericcio of Fat Chance Belly Dance and Megha Gavin of Devyani Dance Company.

Jenny is a trained teacher and is currently working on her master’s degree in Education. She has studied dance, music and drama at the College of Oslo and is employed at the gym Family Sports Club as a belly dance instructor. Jenny is dancing with Tribal Troopers, which organizes the annual workshop weekend Tribal Camp Oslo, the dance show Battle of the Tribes and the charity show Hauken-In-nest. Tribal Troopers regularly performs at various cultural events and festivals.

More on ATS

http://en.wikipedia.org/wiki/American_Tribal_Style_Belly_Dance

Video

Jenny Lovise Staurset, danser improvisert American Tribal Style bellydance med Jorunn Sjølli

NORWEGIAN:

«Hermegåsa..»

Introduksjonskurs i raske trinn for American Tribal Style bellydance med Jenny, en av nestorene i tribal i Norge. ATS er en gruppedans hvor danserne improviserer ut i fra et sett med visuelle tegn som er en del av selve dansen. Dette er krevende for danserne i rask ATS, og spennende og energifylt å se på for publikum. Denne innovative og multikulturelle formen for magedans benytter tradisjonelle folkloristiske danselementer fra Nord-Afrika, Spania og India.

Jenny er endelig tilbake som kursinstruktør i tribal, og på dette kurset vil du lære basisbevegelsene til FatChanceBellyDance og flere unike trinn utviklet av Tribal Troopers. Du vil lære å improvisere i gruppe, og mange fine trinn som er basert på shimmy, hofteslag, kameler og sirkler. Musikken vi bruker er variert, fra hele Nord-Afrika til Bollywood. Du trenger ikke spille på cymbaler.

Hvis du synes dette kurset er interessant, vil du også like:

Om Jenny

Jenny har studert magedans siden 1996 og danset gjennom sitt første kurs i American Tribal Style (ATS) hos Ulla Edenmark fra Sverige i 2002. Jenny har blant annet studert hos Carolena Nericcio fra Fat Chance Belly Dance i San Francisco og Megha Gavin fra Devyani Dance Company i Birmingham, Alabama.

Jenny er utdannet pedagog og arbeider for tiden med sin mastergrad i pedagogikk. Hun har blant annet kunstfagene dans, musikk og drama fra Høgskolen I Oslo og er ansatt i treningsstudioet Family Sports Club som magedansinstruktør. Jenny danser i Tribal Troopers, som arrangerer hvert år workshop-helgen Tribal Camp Oslo, danseshowet Battle of the Tribes og veldedighetsforestillingen Hauken-I-Redet. Tribal Troopers opptrer jevnlig på ulike kulturelle arrangementer og festivaler, og tar oppdrag for både private og bedrifter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s